Салата от телешки мозък

MarianaMarianaДжедай56193720
17/08/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо152
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • телешки мозък - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 - 2 листа
  • сол - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • яйца - 2 - 3 бр. твърдо сварени
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • оцет - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер
  • кисели краставички
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме в тенджера 2 ч.ч. вода и кипваме. Добавяме дафиновия лист, солта и оцета, след което пускаме внимателно телешкия мозък.

Варим около 20 минути на тих огън, след което го изваждаме и го оставяме да се охлади напълно.

Нарязваме телешкия мозък на тънки филийки и го поставяме в подходяща чиния за сервиране. Отгоре поръсваме с нарязаните на кубчета твърдо сварени яйца.

Овкусяваме със сол, черен пипер, оли о и оцет, поръсваме по желание с магданоз и поднасяме мозъка, гарниран с кръгчета кисели краставички.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар