Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Салата от телешки мозък

Салата от телешки мозък

MarianeMariane
Джедай
5611k
Салата от телешки мозък1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешки мозък - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 - 2 листа
  • сол - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • яйца - 2 - 3 бр. твърдо сварени
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • оцет - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер
  • кисели краставички
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме в тенджера 2 ч.ч. вода и кипваме. Добавяме дафиновия лист, солта и оцета, след което пускаме внимателно телешкия мозък.

Варим около 20 минути на тих огън, след което го изваждаме и го оставяме да се охлади напълно.

Нарязваме телешкия мозък на тънки филийки и го поставяме в подходяща чиния за сервиране. Отгоре поръсваме с нарязаните на кубчета твърдо сварени яйца.

Овкусяваме със сол, черен пипер, оли о и оцет, поръсваме по желание с магданоз и поднасяме мозъка, гарниран с кръгчета кисели краставички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: