Начин на приготвяне
Омесете каймата с яйцето, алкохола, всички подправки, солта и скълцания на много ситно лук.
Оставете да престои няколко часа в хладилник и след това от нея оформете кюфтенца, малко по-големи от орех.
Подредете кюфтетата в намазнена или покрита с хартия за печене тавичка и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за 15-20 минути или до приятен загар.
Докато се пекат накълцайте лука и го запържете до омекване в загретите масло и зехтин. Добавете захарта и щипка сол и разбъркайте за още минута - две.
В 200 мл. вода разтворете нишестето и кубчето бульон. Сипете при лука, разбъркайте за кратко и налейте и сметаната.
Добавете черния пипер и варете сосчето 10 минути на умерен огън, за да не изкипи сметаната. Може да варите и малко повече до желаната от вас гъстота.
След като са готови кюфтенцата, пуснете ги във врящия сос за около 4-5 минути.
Поднесете ястието поръсено с прясно накълцан магданоз.
Добър апетит!