Начин на приготвяне
Пуснете в блендер коричките от лимон и чия семената и ги смелете на високи обороти за секунди.
Добавете свареният бял боб, хубаво отцеден, подправките, бакпулвера, лука и чесъна и отново включете уреда да завърти няколко оборота, за да се смели всичко и да се получи гъста хомогенна смес.
Оформете около 12 бр. бобени кюфтенца и ги оставете за 5-10 минути да починат и чията да поеме влагата.
Изпържете в силно сгорещено олио до леко златисто от всяка страна. Имайте предвид, че ако пържите на по-ниска температура, може да се разпаднат кюфтенцата.
Извадете върху кухненска хартия и оставете да попие мазнината.
За разкошния сос към вашите кюфтенца смесете киселото мляко с майонезата, сок от лимон, сол, настърган чесън, магданоз, чия семената и леко запечения сусам.
Разбъркайте добре.
Поднесете вкусните кюфтенца от фасул и чиа с разкошен сос и хапвайте с наслада.
Добър апетит с тази супер идея за безмесни кюфтенца!