Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Огретен»Огретен от картофи и праз

Огретен от картофи и праз

Огретен от картофи и праз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Неустоим огретен от картофи и праз, към който сме просто пристрастени"

Необходими Продукти

  • картофи - 1/2 кг
  • праз - 2 стръка
  • краве масло - 30 г
  • печени чушки - 1 червена
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • кашкавал - 50 г
  • галета - за поръсване (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на кубчета, поставят се да се сварят в микровълнова фурна, като се слага 1 к.ч. вода, колкото да се покрие дъното на йенската тенджера.

Вари се на пълна мощност около 9 минути.

Празът се нарязва на дребно и се задушава на тих огън под капак в сгорещена тенджера с маслото.

Поръсва се с брашното и се слага нарязаната чушка. Добавя се мащерката и солта и се разрежда с млякото.

С получената смес се заливат сварените картофи, поръсва се с настъргания кашкавал и галетата и се запича огретена в предварително загряла фурна на температура от 200 градуса до зачервяване, след което вашият картофен огретен е готов за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: