Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свинска рибица с картофи на фурна

Свинска рибица с картофи на фурна

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168905971
Свинска рибица с картофи на фурна
Снимка: Моника Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинкска рибица - 1 бр.
  • картофи - 5 - 6
  • лук - 1/2 глава
  • домати - 1 бр.
  • моркови - 1/2
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и нарязваме на не много малки кубчета. Овкусяваме рибицата с черен и червен пипер и сол. Оставяме за няколко часа в хладилник да дръпне ароматите.

С пасатор разбиваме доматите и моркова.

В тава слагаме картофите поръсваме ги със сол и червен пипер.

По средата слагаме и рибицата. Върху тях обилно посипваме соса и нарязания лук.

Сипваме около 150 мл вода, слагаме фолио и печем на 220 градуса за около 2 часа, като наглеждаме, ако водата е извряла, добавяме още малко.

Последните 15 мин махаме фолиото за получаване на лек загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: