Начин на приготвяне
Свинската рибица се обезципява внимателно с остър нож. Насолява се с подправките - прясно млян пипер меланж и пушена сол. Ако не разполагате с меланжиран пипер, спокойно ползвайте черен пипер - ще се получи.
С ножа се правят 4-5 напречни леки нареза от горната и долната страна. Намазва се месото с мазнина (олио) и се пече от всички страни на предварително загрята скара до полуготовност.
В дълбок тиган се разтопява кравето масло и в него леко се запържва скилидката чесън - колкото да ароматизира мазнината. Прибавя се малко бяло вино и се оставя за заври. Грейви сосът, който е прахообразен, се разтваря в чаша студена вода. Разбъркваме добре с телена бъркалка и прибавяме в тигана при непрекъснато бъркане.
Когато сместа заври, слагаме рибицата и периодично обръщаме от всички страни, за да се овкуси със соса.
Слагаме капак и оставяме на изгасен котлон 10 минути да се доготви месото и да се посгъсти сосчето.
Ястието се сервира топло с гарнитура по желание - гриловани или пълнени картофи със сирена на фурна.
По желание гарнирайте свинското с резен лимон.