Начин на приготвяне
Първо, започваме с каймата. Нарежете лука на ситно и смесете с каймата, подправките и водата. Приберете в хладилника.
Продължаваме с подготовка на тестото за нашите домашни пелмени.
Пресяваме брашното, правим кладенче и слагаме яйцето, солта и олиото. По малко добавяме топлата вода с лъжица, за да не се изгорим.
Щом стане трудно за бъркане, прехвърляме на плот, посипан с брашно, и замесваме меко тесто.
Всяко тесто, без значение дали има набухвател или не, трябва да почине, за да се отпусне глутена и да може да се работи лесно с него.
Оставете за 20 мин. на стайна температура. Аз си купих пелменица, но ако нямате такава, пак може да ги правите, изрязвайки кръгчетата с чаша например.
Тестото разделих на 6 топки и започнах така:
Първо: разточваме от една топка кора с дебелина около 1 см. и покриваме пелменицата с нея. Минете леко с точилката, за да се покажат очертанията на кутийките. Ако нямате пелменица, изрежете кръчетата с чаша.
Второ: Правим малки топченца кайма като за супа и поставяме по едно в средата на всяко кръгче.
Трето: Разточваме втора кора пак с 1 см. дебелина и внимателно я поставяме отгоре. Леко притискаме с ръце.
Четвърто: С точилката минаваме със сила отгоре, докато ясно се очертаят кутийките.
Пето: Премахваме изрезките.
Шесто: Обръщаме пелменицата върху плота с леко чукване, докато паднат.
Изрезките събираме на топка и оставяме, за да отпусне глутена, докато правим топчици кайма.
Готовите руски пелмени наредете върху поднос с брашно и сложете във фризера. След като се поохладят, ги сложете в торбички с брашно и съхранявайте във фризера.
Готвенето на пелмени е най-различно - варени, печени, пържени. Ние ги обичаме варени.
Сложете на котлона тенджера с подсолена вода, добавете няколко зрънца черен пипер, бахар и няколко листенца дафинов лист.
Щом водата заври сложете пастата. Варете 4-5 мин., след като изплуват.
Сервирайте руските пелмени с вкусна плънка горещи с масло и заквасена сметана или кисело мляко.
Бон Апетит!