Начин на приготвяне
Два картофа се обелват и нарязват на кубчета. Изпържват се в половината краве масло и олио.
Изваждат се в чиния и на тяхно място се слагат първо нарязаният на дребно лук, а малко след това и нарязаните гъби.
След като и те се изпържат, се слагат при картофите. Прибавя се нарязан на дребно магданоз, след което плънката за пилето се овкусява със сол и смлян черен пипер.
Пилето се почиства и подсушава. Поръсва се отвън, отвътре със сол, черен пипер, подправка за пиле и се обтрива с останалото краве масло.
Напълва се с плънката и отворът се зашива. Пълненото цяло пиле се поставя в тавата за печене, а отстрани се нареждат останалите картофи.
Наливат се около 100 мл вода или бира, след което тавата се поставя във фурната.
Пълненото пиле с вкусна плънка се пече на 180 градуса за около час и четиридесет минути или до хубав загар.
Коментари