Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пълнено пиле с вкусна плънка

Пълнено пиле с вкусна плънка

Пълнено пиле с вкусна плънка
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Пълнено пиле с вкусна плънка - няма какво друго да кажем"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. цяло
  • сол
  • краве масло - 80 г
  • олио - 4 с.л.
  • картофи - 600 г
  • гъби - 250 г пресни
  • лук - 1 глава
  • магданоз - пресен
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • подправка - за пиле
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Два картофа се обелват и нарязват на кубчета. Изпържват се в половината краве масло и олио.

Изваждат се в чиния и на тяхно място се слагат първо нарязаният на дребно лук, а малко след това и нарязаните гъби.

След като и те се изпържат, се слагат при картофите. Прибавя се нарязан на дребно магданоз, след което плънката за пилето се овкусява със сол и смлян черен пипер.

Пилето се почиства и подсушава. Поръсва се отвън, отвътре със сол, черен пипер, подправка за пиле и се обтрива с останалото краве масло.

Напълва се с плънката и отворът се зашива. Пълненото цяло пиле се поставя в тавата за печене, а отстрани се нареждат останалите картофи.

Наливат се около 100 мл вода или бира, след което тавата се поставя във фурната.

Пълненото пиле с вкусна плънка се пече на 180 градуса за около час и четиридесет минути или до хубав загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Пиле Фантазия!
08.10.2022 18:53