Свински хапки с домати и коприва

Ася ЗаевскаАся Заевска
Помощник Готвач
210
25
450
22/08/2018
"Толкова е вкусно, че една тава няма да стигне, защото всички ще искат допълнително"
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо554
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на хапки. Овкусете ги със сол, пипер и соев сос и ги разбъркайте добре.

Загрейте олиото в голям тиган. Оваляйте хапките в брашно и ги сложете да се пържат, като ги обръщате, за да се изпържат добре.

Щом получат златиста коричка, добавете предварително измитите, почистени и нарязани на малки кубченца домати и счукания чесън. Разбъркайте добре и оставете да къкри на среден огън за около 20 мин (разбърквайте от време на време).

След това добавете копривата и при необходимост сол. Отново разбъркайте и прехвърлете ястието в тава.

Печете за 35-40 мин на 180°C, като малко преди да е готово, добавете наситнения магданоз.

Да Ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар