Свински хапки с домати и коприва

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
318
2k
608
442
22/08/2018
"Толкова е вкусно, че една тава няма да стигне, защото всички ще искат допълнително"
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо844
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на хапки. Овкусете ги със сол, пипер и соев сос и ги разбъркайте добре.

Загрейте олиото в голям тиган. Оваляйте хапките в брашно и ги сложете да се пържат, като ги обръщате, за да се изпържат добре.

Щом получат златиста коричка, добавете предварително измитите, почистени и нарязани на малки кубченца домати и счукания чесън. Разбъркайте добре и оставете да къкри на среден огън за около 20 мин (разбърквайте от време на време).

След това добавете копривата и при необходимост сол. Отново разбъркайте и прехвърлете ястието в тава.

Печете за 35-40 мин на 180°C, като малко преди да е готово, добавете наситнения магданоз.

Да Ви е сладко!

Емайлирана ретро чиния с декор 22 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирана ретро чиния с декор 22 см
6.50 лв.
5.00 лв.
Виж ››

Емайлираната чиния с апетитна декорация ще допълни чудесно колекцията ви от съдове и прибори за хранене. Има емайлирано покритие, което не усвоява миризмата от отделните храни. Чинията е удобна за сервиране на порция любимо ястие.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар