Пухкава питка Цвете на конци

Росица ПетроваРосица ПетроваГотвач213741282
22/08/2018
"Как се прави на конци ли - ами вижте и да си знаете "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 446
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята, като я разтворите в леко затопленото прясно мляко.

Прибавете захарта и 2 с.л. брашно. Разбъркайте всичко и покрийте съда за 10 минути.

Пресейте брашното и направете кладенче. В него изсипете маята, олиото, оцета, 1 яйце и 1 белтък (жълтъка заделете за намазване на питката). Към киселото мляко прибавете содата и разбъркайте. Добавете и него.

Солта поръсете по ръба и замесете средно твърдо тесто. Ако е необходимо, добавете още малко брашно за доомесваме.

Покрийте го с кърпа и го оставете на топло за 30-40 минути или докато удвои обема си.

Примесете малко и разделете тестото на 9 равни части. Едната разточете с размера на тавата (30 см) и направете осем разреза от средата към центъра, без да стигате до края. Останалите оформете на топчета и поставете върху всеки разрез по края на тавата.

Оставете отново да втаса за 20 минути.

Заделения жълтък смесете с 1 ч.л. олио и 1 ч.л. прясно мляко. С тази смес намажете топчетата и поръсете със семената.

Всеки триъгълник се загръща върху топчето и се притиска с дървено шишче.

Печете в загряна фурна на 180 градуса за 40 минути или до готовност.

Добър Апетит! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Стоянка  Русенова
Красота
0
0
Росица Петрова
Благодаря!
0
0