Начин на приготвяне
Сварете картофите за 20 минути в подсолена вода, обелете и намачкайте на пюре, добавете 1 с.л. масло и посолете на вкус, разбъркайте.
Обелете и нарежете тиквичките на дълги ленти, посолете и оставете за 30 минути така.
През това време в малко олио запържете до омекване нарязания лук, добавете каймата и запържете за около 5 минути. Добавете обеления и пасиран домат, готвите до изпаряване на течността. Поръсете с черен пипер на вкус, добавете чубрицата и червения пипер, разбъркайте и отнемете ястието от котлона.
Запечете тиквичките на грил тиган от двете страни.
В намазана с малко олио тавичка, наредете ред тиквички, половината картофи, цялата запържена кайма, ред тиквички и останалата половина картофи.
Разбийте яйцата и добавете настъргания кашкавал, разбъркайте и залейте ястието със сместа равномерно.
Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до златиста коричка.
Коментари