Начин на приготвяне
Разбъркайте направо в купата на миксера топлото мляко, захарта и маята и след като се активира след 3 минути, добавете яйцата, олиото, киселото мляко и солта.
Брашното добавяйте поетапно и замесете гладко тесто, което не трябва да лепне по купата. Оставете го да си почине 20 минути.
Тестото се дели на 4 части и се правят топки, всяка от които се точи на кръг и се маже с масло, олио или мас.
Кръговете слагайте един върху друг - последният не се маже. В центъра сложете чаша с желания от вас диаметър, без значение е. Нарежете тестото на 8 горе-долу еднакви части и усучете всеки 2 пъти.
Оставете оформената питка да втасва, докато удвои обема си.
Разбийте жълтъка с прясното мляко и намажете питата, поръсете сусам и я изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до хубав златист цвят.