Начин на приготвяне
Нарязвам на ситно лука и моркова. В дълбок тиган загрявам малко вода и олио слагам зеленчуците да се задушат за 3/4 мин.
След което добавям каймата, предварително омесена в малко вода, и задушавам до изпаряване на водата.
Добавям още мъничко олио, разбърквам и слагам 2 с.л. доматено пюре, разбито с 50 г студена вода.
Отново разбърквам и добавям подправките на вкус. Свалям от котлона.
В тава вече съм нарязала на дребни кубчета картофите, към тях добавям и сместа, заливам с вода и слагам мусаката да се пече на 200°C до готовност.
Заливам със заливката за мусака от яйце, брашно и кисело мляко.
Връщам във фурната и пека до готовност перфектната Мусака.
Коментари