Начин на приготвяне
Към 5 г желатин прибавяме 2 с.л. вода и оставяме да поседи 5-10 минути.
Слагаме сметаната, млякото и захарта на котлона на средна температура и разбъркваме, за да се разтопи захарта. Не трябва да завира.
Добавяме ванилията, разбъркваме и изчакваме 5 минути, за да се охлади, преди да добавим желатина.
Прибавяме желатина и отново разбъркваме. Наливаме сместа в стъклени чаши и ги вкарваме във фризера за най-малко 4 часа, като ако искаме да постигнем ефекта от снимката, чашите се слагат леко легнали.
Слагаме ягодите със 70 г захар и 2 с.л. вода на котлона и премахваме, преди да заврат.
Блендираме с пасатор и минаваме през сито, за да се получи гладка смес без семки.
Щом ягодовото желе изстине, я прибавяме към вече готовата млечна за завършек на ягодовата панакота.
Хапнете с удоволствие и приятели готовата панакота.