Начин на приготвяне
Тази чорба се приготвя по крайбрежието на река Дунав.
Приготвя се, като първо се почиства рибата, най-добре е с таранка. Овалва се в брашно и пържим в загрято олио. Оставя се да се охлади, после се почиства от големите кости.
В тенджерка се загрява 1- 1.5 литъра вода. Червените чушки първо се пекат, задушват и обелват. Почистват се от семена и накъсваме на парчета по дължина.
Морковът се реже на полумесеци, печените домати се обелват и намачкват с вилица. Добавяме всички зеленчуци с олио и малко сол, варим, докато омекнат.
Накрая прибавяме пресована скилидка чесън, ситно нарязан магданоз и девесил.
Сервира се влашката чорба, като сипваме от бульона, а в средата на чорбата се слагат парченца от пържената таранка. Може да добавите и лъжица оцет за по добър вкус.
Поръсваме и с щипка черен пипер и хапваме като мезе за ракия :)))