Влашка чорба

Влашка чорба
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
23/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • печени чушки - 4 - 5 бр. червени
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • печени домати - 2 средни
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
  • магданоз
  • девесил
  • таранка - пържена риба
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази чорба се приготвя по крайбрежието на река Дунав.

Приготвя се, като първо се почиства рибата, най-добре е с таранка. Овалва се в брашно и пържим в загрято олио. Оставя се да се охлади, после се почиства от големите кости.

В тенджерка се загрява 1- 1.5 литъра вода. Червените чушки първо се пекат, задушват и обелват. Почистват се от семена и накъсваме на парчета по дължина.

Морковът се реже на полумесеци, печените домати се обелват и намачкват с вилица. Добавяме всички зеленчуци с олио и малко сол, варим, докато омекнат.

Накрая прибавяме пресована скилидка чесън, ситно нарязан магданоз и девесил.

Сервира се влашката чорба, като сипваме от бульона, а в средата на чорбата се слагат парченца от пържената таранка. Може да добавите и лъжица оцет за по добър вкус.

Поръсваме и с щипка черен пипер и хапваме като мезе за ракия :)))

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: