Лимонови бисквитки без глутен

25/08/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 106
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • оризово брашно - 90 г
  • царевично брашно - 90 г фино
  • масло - 80 г студено
  • яйца - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • захар - 60 г. пудра
  • лимони - 1/2 бр. кората
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пресейте брашната в купа и към тях сипете захарта и фино настърганата лимонова кора (само жълтата част).

2. Добавете твърдото масло на парченца и с пръсти втривайте до получаване на трохи.

3. Чукнете яйцето, което също трябва да е студено, от хладилника и добавете бакпулвера накрая.

4. Замесете гладко тесто , от което откъсвайте и оформяйте топчета с големина на орех. Подредете ги на около 3 см разстояние едно от друго в тавичка, покрита с хартия за печене.

Пъхнете в загрята на 180 градуса фурна за 18-20 минути. Изчакайте да изстинат и поднесете. В случай че няма да консумирате веднага, съхранявайте в херметически затворен съд.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар