Диплес

Мария СимоваМария СимоваГуру116358109214
25/08/2018
"Не е честно най-ароматните сладки и сладкиши да се приготвят само по Коледа, бихме хапвали Диплес целогодишно "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 427
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и добавете бакпулвера, разбъркайте и оформете кладенче. Отделно разбийте яйцата със захарта, добавете и останалите съставки, разбъркайте и ги сипете в кладенчето, замесете меко тесто.

Оставете тестото завито със стреч фолио да почине за 30 минути. През това време си сварете сиропа, като обедините всички съставки за него и след като заври, премахнете от огъня и оставяте на се охлади.

Върху обилно набрашнен плот разточете тестото на правоъгълна кора. Нарежете кората на ленти, всяка лента усучете на спирала и защипете двата края в кръг. Вариант е и да завиете лентите на розички.

Нагрейте олиото и ги пържите от двете страни до златисто кафяв загар. Извадете готовите дипли и ги потопете в охладения сироп, като ги обръщате няколко пъти за да попият от него.

Така процедирате с всичките горе-долу 30 парчета, докато са още топли поръсете със смлени орехи или поръсете с канела. Чудно вкусни и бързи гръцки сиропирани сладки, които се приготвят предимно по Коледа!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар