Класическо консоме

27/08/2018
"Едно от първите неща, които готвачите научават, е как да правят класическо консуме - ето и рецептата "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 669
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, празът и морковите се обелват и срязват на две. Скилидките чесън се притискат с широката страна на нож, за да се смачкат леко.

В тенджера се поставят телешката кост и пилешкият гръбнак и се добавят почистените лук, праз, моркови, чесън и целината, червената чушка и доматът. Слагат се целите стръкове магданоз, зехтина и сол на вкус и се залива със около 2.5 л. вода.

Вари се около 1 час на умерен огън под капак или 2 часа на по-тих огън. 10 минути преди края на варенето се слага вегетата - тя е за подсилване на вкуса и не е задължителна.

Бульонът се прецежда и поднася като предястие или сгряваща напитка.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар