Начин на приготвяне
Първо, пригответе блата за рулото, като разбиете добре с миксер яйцата със захарта и солта, а после добавите и млякото.
Брашното пресейте с бакпулвера и на части сипвайте при яйцата, бъркайки на ръка, докато получите хомогенна смес.
В тавичката от фурната, застлана с хартия за печене, излейте сместа и разпределете равномерно. Печете на 170 градуса за 10 минути в предварително загрята фурна. Добре е да си проверявате, като поглеждате през прозорчето, без обаче да я отваряте. Важно е блатътда не се препича прекалено, за да не се напука после при навиването.
Щом е готов, обърнете го върху чиста мокра кърпа (може върху нея да положите друг лист хартия за печене, за да ви е по лесно), отделете внимателно хартията, с която се е пекъл, и навийте на рулце заедно с кърпата. Оставете да се охлади.
Докато блатът се охлажда, пригответе плънката. За целта вземете дълбок съд и поставете всички продукти за нея вътре. Много е важно да са добре отцедени от мазнина и течности по тях, за да не става течна плънката ни. Пасирайте до гъста фина смес.
Развийте изстиналия блат и разпределете равномерно почти всичката плънка, остатъка заделете за украса или заливане на рулото при сервиране. Завийте отново и оставете за 30 минутки в хладилник (или до момента, когато ще го сервирате).
Малко преди поднасяне извадете от хладилника и намажете с майонезата (тънък пласт), настържете вареното яйце и посипете отгоре, а чушката нарежете на тънки лентички и украсете с нея и с маслинките.
Сервирайте соленото руло като предястие и винаги добре охладено.
Добър апетит! Рулото с риба тон и червена чушка е готово.