Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Бобена салата»Фасулица (Салата от зрял фасул)

Фасулица (Салата от зрял фасул)

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Фасулица (Салата от зрял фасул)1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
"Представяме ви класическата Фасулица, която и до ден днешен хапваме с удоволствие"

Необходими Продукти

  • боб - 430 г зрял фасул
  • лук - 180 г
  • олио - 100 мл
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете фасула при нужда, измийте го и го накиснете в студена вода.

Сложете да се свари, но внимавайте да не преварите зърната, а да ги запазите цели.

Отцедете сварения боб, изчакайте да изстине и го разбъркайте с нарязания на филийки лук, посолете и залейте с олио и оцет на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: