Пиле-печено по старому

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Пиле-печено по старому1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Вкусно пиле, каквото е приготвяла баба ви"

Необходими Продукти

  • пиле - 2.4 кг
  • краве масло - 100 г
  • брашно - 30 г
  • моркови - 50 г
  • целина - 50 г
  • лук - 50 г
  • черен пипер - 3 г
  • сол - 30 г
  • канела - 0.5 г
  • бяло вино - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете почистеното пиле на 2, след което го обезкостете. Нарежете месото на порции и посолете, добавете черен пипер и канела, напръскайте го с част от бялото вино.

Загрейте скара и запечете пилешкото от двете страни.

Направете предварително бульон от костите на пилето и запечените зеленчуци - лук, целина, морков.

В готовия бульон добавете грилованото пиле и го сварете до омекване.

Направете сос от брашното, останалото вино и бульон /до желаната гъстота/.

Поднесете порция пилешко със сос и гарнирайте с кисели краставички и пържени картофи, а може и с гарнитура от ориз и задушени зеленчуци.

Това е стара Софийска рецепта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: