gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Пъстърва-пълнена

Пъстърва-пълнена

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
3712k610k
Пъстърва-пълнена1 / 2
28/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете рибите. Трябва да премахнете гръбначната кост - за целта с остър нож направете разрез по нея от двете страни на перката.

Измийте пак, посолете пъстървите и поръсете с черен пипер, като полеете и с лимонов сок.

Към една част от настъргания кашкавал добавете маслото, скълцания магданоз, жълтъка, пак черен пипер и хубаво объркайте плънката.

Напълнете пъстървата. Отгоре поръсете с останалия кашкавал и запечете във фурна на готовност.

Поднесете пълнената пъстърва с резенчета лимон.

Това е стара Софийска рецепта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: