Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пълнена пъстърва със зеленчуци

Пълнена пъстърва със зеленчуци

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Пълнена пъстърва със зеленчуци
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Ето така я обичаме пъстървата - обилно пълна с вкусна зеленчукова плънка"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 1бр. 350 г
  • гъби - 2 - 3 бр. по ваш избор
  • шалот - 2 бр.
  • лук - - 3 - 4 бр. дребен, може шепа арпаджик
  • моркови - 1 бр.
  • селъри - 1 стрък
  • бяло вино - 150 мл
  • зехтин - 50 мл
  • черен пипер - щипка
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата, отстранете главата и опашката, овкусете със сол и черен пипер отвътре и отвън.

Нарежете лука шалот и гъбите на ситно. Сложете ги в тиганче със зехтин, налейте 2 с.л. вода, захлупете и задушете до омекване.

С получената плънка напълнете пъстървата. Овържете я с кухненски канап. Нарежете моркова и селърито. Почистете дребния лук.

Овкусете нарязаните зеленчуци със сол, щипка черен пипер и нарязан магданоз.

Сложете ги в тавичка. Поставете отгоре пълнената пъстърва.

Полейте с бялото вино и зехтина. Изпечете на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 30 мин.

При поднасяне поръсете пълнената пъстърва със зеленчуци със ситно нарязан магданоз.

Да ви е сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: