Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва-пълнена

Пъстърва-пълнена

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Пъстърва-пълнена2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 кг
  • краве масло - 400 г
  • кашкавал - 600 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • магданоз - 25 г
  • лимони - 300 г
  • черен пипер - 3 г
  • сол - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете рибите. Трябва да премахнете гръбначната кост - за целта с остър нож направете разрез по нея от двете страни на перката.

Измийте пак, посолете пъстървите и поръсете с черен пипер, като полеете и с лимонов сок.

Към една част от настъргания кашкавал добавете маслото, скълцания магданоз, жълтъка, пак черен пипер и хубаво объркайте плънката.

Напълнете пъстървата. Отгоре поръсете с останалия кашкавал и запечете във фурна на готовност.

Поднесете пълнената пъстърва с резенчета лимон.

Това е стара Софийска рецепта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: