Гъска пълнена с ябълки

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Гъска пълнена с ябълки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
330 мин.
Порции
7
"Уникално съчетание от вкусове и аромати - гответе, не се чудете, а после заедно ще се радваме на аплодисментите на гостите"

Необходими Продукти

  • гъска - 1 бр. + дреболиите на гъската
  • ябълки - 10 - 12 бр. кисели
  • масло - 125 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме гъската много добре.

След това я изцеждаме и я напълваме с половината масло, дреболиите, които се слагат цели и сурови и обелените и изчистени ябълки, които предварително посоляваме със малко сол и захар.

Зашиваме гъската с конец и я намазваме с останалото масло. Добавяме малко вода и печем в умерена фурна за около 4-5 часа, като от време на време я поливаме със соса от печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: