Солени Еклери с Кашкавал

29/08/2018
"Специално за онези, които обичат солените еклери - чудни еклери с кашкавал "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо889
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. За еклерите поставете на котлона водата и маслото. Когато се получи еднородна течност, тоест маслото се разтопи, сипете брашното и бъркайте, докато сместа започне да се отделя от дъното и стените на съда. Сложете захарта, солта, разбъркайте и отдръпнете от огъня.

2. Изчакайте 10 минутки пареното тесто да поизстине и добавете яйцата едно по едно при непрестанно разбиване. Докато тестото не поеме изцяло едното яйце не слагайте следващото.

3. Получената смес прехвърлете в шприц и в тавичка върху хартия за печене оформете продълговати еклерчета. Шприцовайте на разстояние 3-4 см, защото ще увеличат обема си при печенето.

4. Поставете в загрята на 200 градуса фурна за около 20-25 минути или до златист загар.

След като изключително фурната, ги оставете вътре за 10 минути на открехната вратичка.

5. Оставете тавата извън фурната да изстинат напълно еклерите, а през това време си пригответе плънката.

6. Намачкайте с вилица топеното и фета сирене. Настържете при тях на фино ренде кашкавала и разбъркайте хубаво с лимоновия сок, зехтина и черния пипер. В зависимост от солеността на използвания от вас кашкавал или сирене може да се наложи да посолите леко плънката.

7. Срязвайте надлъжно всяко еклерче и в кухата му сърцевина слагайте от кашкавалената плънка. Завършвайте с тънки резенчета домат за свежест.

8. Поднесете като вкусна закуска, предястие или похапване по всяко време на деня.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар