Начин на приготвяне
Приготвя се сиропът, като захарта се карамелизира, сипва се водата и се разбърква, кипва се за 1-2 минути на котлона. После се охлажда.
За блатовете яйцата се разбиват със захарта до пухкав крем. Прибавя се брашното, какаото /предварително пресяти/ и орехите. Разбърква се с шпатула много внимателно.
Сместа се изсипва във форма за торта с хартия за печене. Пече се в загрята на 190-200 градуса фурна до суха клечка. След това се разделя на две части.
Кремът се приготвя, като маскарпонето и пудрата захар се разбиват. Прибавя се заквасената сметана, след това разтопеният на водна баня и леко охладен шоколад, разбърква се добре.
Сглобява се в подходяща форма или ринг, слага се единият блат, сиропира се с карамеления сироп, половината от крем, след това втория блат, отново сироп и останалия крем.
По желание се украсява с шоколадови стружки, смлени орехи, кокос и др.