Начин на приготвяне
Разтопете двата вида шоколад в сметаната и оставете да изстине.
Разбийте яйцата със захарта на гъсто, пухкаво кремче. Сложете при тях маскарпонето, като го добавяте на части при непрестанно разбиване до получаване на хомогенна смес.
Ако суровите яйца ви притесняват, може да ги разбиете на водна баня при слаб огън.
Този крем с маскарпоне и шоколад може да сервирате на два отделни пласта, слагайки от шоколада и отгоре от крема с маскарпоне. В този случай трябва да оставите пластът с шоколад да стегне в хладилник, преди да добавите маскарпонето.
Другият вариант е да смесите бялата и шоколадовата смес и да разбиете до хомогенност.
Разпределете в 6 чашки и преди да сервирате охладете кремчетата, за да стегнат.
Да ви е сладко!
Нежният крем с маскарпоне и шоколад е готов.
Коментари