Орехов сладкиш

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Орехов сладкиш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8-10 парчета
"Можем да работим като дегустатори на сладкиши на пълен работен ден!"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • мармалад - 1 ч.ч. от сини сливи, кайсии, праскови
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • захар - 1 ч.ч.
  • захар - 150 г пудра
  • мазнина - 1/2 ч.ч. олио + 50 г маргарин за намазване
  • сода - 1 ч.л. амонячна
  • канела - 1 ч.л.
  • орехи - 1 ч.ч. едро смлени
  • карамфил - 2 - 3 зърна счукан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В пластмасова купа разбъркайте мармалада заедно с водата. Добавят се канелата и счуканият карамфил. Брашното се пресява и се разбърква, заедно с амонячната сода.

Към продуктите прибавятe кристалната захар и разбивате сместа с миксер. Брашното се добавя лъжица по лъжица, като се редуват брашно и струйка олио.

Взема се тавичка за печене с неголеми размери, на която дъното и околният ръб се намазват с маргарин. Непосредствено преди печене, към сместа се добавят орехите, като се разбърква внимателно.

Печете в умерено загрята фурна на 200 градуса. Най-напред се включва на долно печене. След като тестото се надигне до около 4-5 см се превключва на горно.

Като хване лека коричка отгоре, се проверява с клечка за зъби дали сладкишът е опечен. Докато е още топъл се поръсва обилно с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка: