Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани Сладкиши»Орехов Сладкиш с Шоколад и Маскарпоне

Орехов Сладкиш с Шоколад и Маскарпоне

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Орехов Сладкиш с Шоколад и Маскарпоне1 / 2
29/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • Блат
  • захар - 1 3/4 ч.ч.
  • яйца - 7 бр.
  • какао - 2 с.л.
  • орехови ядки - 2 ч.ч. смлени
  • брашно - 1 ч.ч.
  • Крем
  • маскарпоне - 500 г
  • бял шоколад - 200 г
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • заквасена сметана - 400 г
  • Сироп
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч
  • Украса
  • орехи - смлени
  • шоколадови стружки
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се сиропът, като захарта се карамелизира, сипва се водата и се разбърква, кипва се за 1-2 минути на котлона. После се охлажда.

За блатовете яйцата се разбиват със захарта до пухкав крем. Прибавя се брашното, какаото /предварително пресяти/ и орехите. Разбърква се с шпатула много внимателно.

Сместа се изсипва във форма за торта с хартия за печене. Пече се в загрята на 190-200 градуса фурна до суха клечка. След това се разделя на две части.

Кремът се приготвя, като маскарпонето и пудрата захар се разбиват. Прибавя се заквасената сметана, след това разтопеният на водна баня и леко охладен шоколад, разбърква се добре.

Сглобява се в подходяща форма или ринг, слага се единият блат, сиропира се с карамеления сироп, половината от крем, след това втория блат, отново сироп и останалия крем.

По желание се украсява с шоколадови стружки, смлени орехи, кокос и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: