Баница Саралия

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър36697323
29/08/2018
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо916
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От първите 6 съставки замесете гладко тесто /без орехите и канелата/. Разделете го на топки, а тях разточете на тънки кори.

Налагайте ги една върху друга, като ги мажете с олио помежду им.

Нарежете ги на ленти, поръсете ги с орехи и канела. Навийте и ги подредете изправени в подмазнена тава. Оставете да втасат и след това ги изпечете в умерено загрята фурна.

Сварете сиропа от захарта и водата, когато баницата вече е изстинала, и залейте с горещия сироп.

Рецептата е от Благоевградския край.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар