Курбан по Грудовски

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Курбан по Грудовски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 1.2 - 1.3 кг с кости
  • карантии - 500 г овчи
  • краве масло - 50 г
  • черен пипер - 3 г
  • люти чушки - 50 г
  • оцет - 50 г
  • сол - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-добре овнешкото да е от угоено животно. Нарежете го на порционни парчета и залейте със студена вода

Сложете го да се вари и отпенвайте.

Измитите овчи карантии също сварете до омекване, нарежете ги и ги добавете към месото.

Нарежете нарязаните на 2 по дължина люти чушки и подправките.

При поднасяне на слагайте в порцията чушките.

Рецептата е от Бургаския край.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: