Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Курбан чорба»Телешка курбан чорба по селски

Телешка курбан чорба по селски

Телешка курбан чорба по селски
Снимка: Потребител#275546
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Телешка курбан чорба по селски - искате рецепта, нали"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 300 или 400 г
  • лук - 1 голяма глава
  • морков - 2 бр.
  • зелени чушки - 1 с.л.
  • червени чушки - 1 с.л.
  • домати - 1 бр. или доматено пюре
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • сол - на вкус
  • магданоз - колкото желаете
  • фиде - 1 малка шепа
  • За застройка
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 и 1/2 с.л.
  • брашно - 1 и 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате зеленчуците на дребно и месото на големина по ваш избор.

В тиган с малко олио задушавате телешкото месо за около 5 минути. Добавяте и вече нарязаните на дребно зеленчуци.

След като лукът стане прозрачен и зеленчуците поомекнат, добавете домата/доматено пюре и налейте вода. Оставете телешката супа да ври, докато всичко почти стане готово.

Добавете фидето и подправките и оставете курбан чорбата да ври на слаб огън за още около още 10-15 минути или до пълна готовност на фидето.

Направете си застройката, като разбиете яйцето с киселото мляко и брашното.

Внимателно прибавете застройката към супа, като бъркате непрекъснато.

Свалете от котлона и в тиган с малко олио запържете червения пипер.

Изсипете запръжката в супата, поръсете с нарязан магданоз.

Добавете малко ЛЮБОВ и сервирайте най-вкусната телешка курбан чорба.

Пожелайте добър апетит с тази телешка курбан чорба по селски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: