Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Филе по странджански

Филе по странджански

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Филе по странджански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.

Необходими Продукти

  • свинско месо - около 2.1 кг разфасовано бонфиле
  • брашно - 60 г
  • олио - 150 мл
  • краве масло - 50
  • черен пипер - 3 г
  • сол - 20 г
  • чубрица - 2 г сушена
  • шунка - 150 г
  • гъби - 200 г стерилизирани
  • белтъци - 10 бр. (250 г)
  • домати - 150 г стерилизирани
  • лук - 150 г
  • кашкавал - 50 г овчи
  • сос - от печенето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото надлъжно на порционни парчета. Начукайте ги, за да ги изтъните, и им придайте елипсовидна форма. Поръсете ги със сол и пипер и ги панирайте брашното, като ги изпържите в сгорещена мазнина.

Задушете скълцания лук и добавете последователно нарязните стерилизирани гъби, шунката, доматите и половината сварени и нарязани ситно белтъци. Овкусете плънката с чубрица и пипер и разпределете върху изпържените филета. Залейте със сос от печено и поставете парченца масло.

Покрийте плънката с останалите разбити на сняг белтъци, които се шприцоват. Поръсете с кашкавал и запечете до златисто.

Поднесете с подходяща гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: