Начин на приготвяне
Подсушете добре пъстървата и я филетирайте.
В плосък тиган с по-голям диаметър добавете малко олио. Запържете филетата от рибата първо от страната на кожата. Преди да обърнете пъстървата, сложете малка бучка масло, за да се отлепи кожата от тигана по-лесно.
Пригответе салатата, като обелите и нарежете сварените картофи и зелената ябълка. Добавете към тях целината и червения лук, нарязани на малки кубчета, както и ситно нарязаните копър и магданоз.
Пригответе дресинг за салатата, като смесите в купичка заквасената сметана, зехтина, сока от лимон и добавите щипка сол. Разбъркайте добре и добавете към салатата.
Сервирайте филетата от пъстърва в подходяща чиния и гарнирайте със салатата.