Начин на приготвяне
Измиваме почистените риби и нареждаме в тавичка върху пергамент. Поръсваме дъното на тавата и леко рибките с морска сол. След това ги поръсваме с подправка за риба и девесил.
Нарязваме чесън на филийки и слагаме в коремчетата на рибките и малко отгоре, по същия начин процедираме с маслото. Слагаме масълце в коремчетата и отгоре на кожата.
Заливаме с много малко водичка по дъното на тавата-около половин кафяна чаша. Печем 20-25 мин. на 190-220 градуса.
Междувременно белим картофите и варим във вода до тяхната готовност. Режем на кубчета сварените картофи, режем червения лук, магданоз. Объркваме в салатена купа и овкусяваме с олио и ябълков оцет. Готова е и гарнитурата от варени картофи. Сервираме.
Бон апети!