Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена пъстърва с картофи

Печена пъстърва с картофи

Печена пъстърва с картофи
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Запечена на фурна пастърва с хрупкави картофки и ароматни подправки"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 3 броя почистени риби (по около 300 г всяка)
  • картофи - 1 кг
  • девесил - 1/2 връзка пресен
  • зехтин
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените картофи нарежете на кубчета, сипете ги в йенска тава и овкусете с подправките.

Предварително почистете пъстървите и ги поръсете вън и вътре със сол и черен пипер. Напълнете рибите с едро нарязани листа девесил.

Подредете рибата върху картофите и залейте със стрия зехтин.

Поръсете останалия девесил и изпечете рибата в загрята фурна на 200 градуса до зачервяване.

Печената пъстърва с картофи е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: