Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Джолан с картофи и ябълки в плик

Джолан с картофи и ябълки в плик

Кирил МихайловКирил Михайлов
Помощник Готвач
573372931601
Джолан с картофи и ябълки в плик
Снимка: Кирил Михайлов
1 / 7
14/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
170 мин.
Общо
185 мин.
Порции
6
"Може и да не ви звучи добре комбинацията от свински джолан с ябълки, но всъщност вкусът на това месо се допълва чудесно с леко киселите нотки на плодовете. Опитайте, за да се уверите и сами в това"

Необходими Продукти

  • джолан - 1 бр. свински, с кожа
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • бял пипер - 1 ч.л. смлян
  • сол - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • кориандър - 1 с.л. на зърна
  • дафинов лист - 4 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр. голям
  • картофи - 3 бр. големи
  • ябълки - 1 бр. голяма
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете подготвения свински джолан. Натрийте го с черния, белия и червения пипер, и солта. Оставете го за няколко часа в хладилник.

След това го сложете в плик за печене, добавете кориандъра, дафиновия лист и чесъна. Нарежете моркова и лука на едри парчета и ги сложете и тях в плика.

Добавете чаша вода в плика, и го сложете в тава, в която също има вода на дъното. Продупчете плика отгоре с малки дупки на няколко места. Сложете тавата във фурна загрята на 180 градуса и печете час и половина.

Извадете джолана и го обърнете в плика, добавете нарязаните на едри парчета картофи и ябълка. Затворете плика и отново го сложете в тавата, като пак сипете вода на дъното, а в плика не слагайте.

Печете още един час на 180 градуса джолана в плик. След това махнете плика, изсипете всичко в тавата и продължете да печете още 20 мин на 220 градуса, докато се получи кафеникав загар на печеното свинско.

След като е готов, джоланът с картофи и ябълки в плик се нарязва на порции и се сервира топъл.

Ще му подхожда много свежа зелена салата. Друг вкусен вариант е да го комбинирате със спаначена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: