Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пъстърва с картофи и ябълки

Пъстърва с картофи и ябълки

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
29/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1
"Тези 3 продукта сякаш са създадени, за да бъдат сготвени така..."

Необходими Продукти

  • пъстърва - 1 бр., балканска
  • картофи - 3 - 4 бр., предварително сварени
  • ябълки - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • заквасена сметана - 150 г
  • лимони - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • червен лук - 1 глава
  • копър - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • оцет
  • олио
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушете добре пъстървата и я филетирайте.

В плосък тиган с по-голям диаметър добавете малко олио. Запържете филетата от рибата първо от страната на кожата. Преди да обърнете пъстървата, сложете малка бучка масло, за да се отлепи кожата от тигана по-лесно.

Пригответе салатата, като обелите и нарежете сварените картофи и зелената ябълка. Добавете към тях целината и червения лук, нарязани на малки кубчета, както и ситно нарязаните копър и магданоз.

Пригответе дресинг за салатата, като смесите в купичка заквасената сметана, зехтина, сока от лимон и добавите щипка сол. Разбъркайте добре и добавете към салатата.

Сервирайте филетата от пъстърва в подходяща чиния и гарнирайте със салатата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: