Начин на приготвяне
Картофите се обелват и измиват. Варят се повечко. Отцеждат се от водата. Докато са още топли, се намачкват, за да станат на пюре. Към тях се добавя малко прясно мляко и масло. Подправя се със сол. Обърква се.
Свинското месо се нарязва на едри кубчета. В тиган се слага малко мазнина да загрее. Свинското се запържва добре. Отстранява се. Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковът се измива и настъргва на ситно.
В същия тиган се слага лукът да се запържи. Разбърква се. Добавя се и морковът. След като се запържат, се добавя брашното и червеният пипер. Непрекъснато се разбърква.
След като и те се запържат, постепенно се добавя доматеният сок. Слага се дафиновият лист и се овкусява със сол и черен пипер. Разбърква се.
Добавят се свинските мръвки. Оставя се да покъкри на слаб огън. При готовност дафиновият лист се отстранява.
В чинийката се слага от картофеното пюре. Около него се сипва от Тас Кебапа.