Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Тас Кебап с Картофено Пюре

Тас Кебап с Картофено Пюре

Тас Кебап с Картофено Пюре
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • картофи - 5 бр.
  • прясно мляко
  • масло
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сок - 500 мл
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват. Варят се повечко. Отцеждат се от водата. Докато са още топли, се намачкват, за да станат на пюре. Към тях се добавя малко прясно мляко и масло. Подправя се със сол. Обърква се.

Свинското месо се нарязва на едри кубчета. В тиган се слага малко мазнина да загрее. Свинското се запържва добре. Отстранява се. Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковът се измива и настъргва на ситно.

В същия тиган се слага лукът да се запържи. Разбърква се. Добавя се и морковът. След като се запържат, се добавя брашното и червеният пипер. Непрекъснато се разбърква.

След като и те се запържат, постепенно се добавя доматеният сок. Слага се дафиновият лист и се овкусява със сол и черен пипер. Разбърква се.

Добавят се свинските мръвки. Оставя се да покъкри на слаб огън. При готовност дафиновият лист се отстранява.

В чинийката се слага от картофеното пюре. Около него се сипва от Тас Кебапа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: