Свинска курбан чорба

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Свинска курбан чорба1 / 2
11/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Курбан чорба, приготвена със свинско - не само, че може, ами е и много вкусно"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г
  • ориз - 1 к.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • домати - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък + 1/3 ч.л. лют
  • брашно - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • джоджен - 1 щипка
  • магданоз
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете месото до готовност. Извадете го и в бульон добавете ситно нарязаните лук, чушка и моркови. Варете зеленчуците до омекване, след което добавете ориза и настърганите домати.

Овкусете свинската супа със сол, черен пипер, джоджен и лют червен пипер. Върнете обратно месото и оставете да къкри на тих огън до сваряване на ориза.

В отделен съд направете запръжка с брашно и червен пипер и малко масло.

Свалете курбана от огъня и застройте с яйца, сипани през гевгир, за да станат на конци.

Преди поднасяне поръсете с пресен магданоз.

Свинската курбан чорба е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
51
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
За колко порции е това количество продукти?
27.07.2023 10:14
1
Христо Славейков
Христо Славейков
Супер курбан-чорба стана!
13.01.2023 23:50
Потребител#241046
Потребител#241046
Никой и никога не прави курбан/чорба/ от свинско. По всяка вероятност идва от народите за които свинята е "мръсно" животно, и от които сме взаимствали голяма част от кулинарните си навици. В нито една книга за класическа българска кухня не съм срещал думата курбан да се свързва със свинско месо. Това си е някакъв вид чорба от св.месо и не може да се нарича курбан.
11.11.2019 11:19
3