Класическа грис халва

Мария СимоваМария СимоваГуру110857104913
31/08/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 536
  • Преглеждания за месеца128
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • грис - 1 ч.ч.
  • олио - 0.5 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • ванилия
  • орехи - за поръсване
  • сладко - любимото ви
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера налейте водата и добавете захарта, поставете я върху котлона и оставете да заври, добавете ванилията, разбъркайте и премахнете от котлона.

В тиган нагрейте олиото и сипете гриса, разбъркайте и запържете до лека промяна на цвета.

На етапи при непрекъснато бъркане добавете сиропа и покрийте тигана с капака, оставете така за 5 минути.

След което сипете халвата в тава и след като се охлади, нарежете на парчета и поръсете със орехи, сервирайте с лъжичка от любимото ви сладко.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар