Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Домашен пастет от пъстърва

Домашен пастет от пъстърва

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Да ви се намира бутилка добре изстудено бяло вино, че на този пастет май само това му липсва"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 1 бр., веяна
  • заквасена сметана - 40 г
  • лимони - 1 бр.
  • ябълки - 2 бр.
  • хрян - 1 ч.л.
  • целина - 1 стрък
  • люти чушки - 1 зелена
  • копър - 1 връзка
  • захар - 2 с.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и почистете ябълките, нарежете на кубчета. Карамелизирайте ги на тиган със захарта.

Нарежете целината, лютата чушка и копъра и ги сложете в купа. Добавете карамелизираните ябълки и хряна. Овкусете сместа със зехтин, сол и черен пипер. Добавете сока на половин лимон. Разбъркайте добре.

Пасирайте парчетата пъстърва заедно със заквасената сметана, зехтин и сол.

Когато консистенцията на пастета стане хомогенна, добавете кората на 1 лимон. Сервирайте като оформите канапе от ябълковата смес и поставете пастета върху него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: