gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Славянски Гювеч със свинско месо

Славянски Гювеч със свинско месо

Славянски Гювеч със свинско месо
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
31/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 - 800 г
  • лук - 2 глави
  • пиперки - 2 бр. зелени + 2 бр. червени
  • домати - 300 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • ориз - 1 ч.ч. Баланс Крина
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и го нарязваме на парчета. Лука обелваме и нарязваме на ситно.

В тенджера сгорещяваме олиото, изсипваме в него лука заедно със свинското месо и запържваме за около 5-6 минути при непрекъснато бъркане.

Измиваме чушките и ги нарязваме на дебели ивици. Измиваме ориза и го отцеждаме. Измития и отцеден ориз и чушките ги добавяме към месото.

Добавяме солта, червения и черния пипер и разбъркваме добре.

Доматите обелваме и нарязваме на кубчета, след което също ги добавяме към сместа, като разбъркваме.

След като сместа остане само на мазнина, я изсипваме в тава, добавяме 2 чаени чаши вода, магданоза и печем във фурна за около 40-50 минути до пълна готовност на ориза и месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: