Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Славянски гювеч със свинско и зеленчуци

Славянски гювеч със свинско и зеленчуци

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Славянски гювеч със свинско и зеленчуци
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
24/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • праз - 2 стръка
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена + 1 бр. червен
  • домати - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • маслини - 10 бр.
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на средно големи парчета и се задушава в олио. Месото се изважда и на негово място се слагат нарязаните на кръгчета праз лук, моркови, а след тях и чушките.

Зеленчуците се поръсват с червен пипер, разбъркват се и след това се прибавят нарязаните или пасирани домати. Щом сосът заври, се слага задушеното месо и сол на вкус.

Ястието се оставя да къкри на тих огън, докато месото омекне. Към гювеча се добавя се оризът и 3-4 чаени чаши вода, овкусява с черен пипер и чубрица.

Прехвърля в съд за печене и поставя се в студена фурна и се пече на 200 градуса.

Малко преди готовност се прибавят нарязаните на дребно маслини и Славянският гювеч се допича още няколко минути.

Сервира се поръсен с нарязан на ситно пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: