Меденки от Лимец

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
338
47
75
3
31/08/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 411
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото се разбива много добре със захарта с помощта на миксер.

След като сме разбили много добре, добавяме яйцата едно по едно и отново разбиваме много добре.

Добавят се меда, содата и двата вида брашно и се омесва меко лепкаво тесто.

Първоначално тестото е твърде лепкаво, оставете го да си отпочине около 10 минути, намажете ръцете си с олио и оформете меденките с форма и големина по желание.

Поставете ги върху хартия за печене.

Изпечете на предварително загрята фурна на 180 градуса. Около 15 минути са достатъчни.

Преди да ги махнете от хартията за печене, изчакайте да поизстинат съвсем леко.

В противен случай рискуваме меденките от лимец да се счупят.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар