Меденки от Лимец

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2321k1k1k2
Меденки от Лимец
Снимка: Йозлям Кадирова
2 / 4
31/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
30

Необходими Продукти

  • мед - 4 с.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно от лимец - 2 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч. бяло
  • какао - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото се разбива много добре със захарта с помощта на миксер.

След като сме разбили много добре, добавяме яйцата едно по едно и отново разбиваме много добре.

Добавят се меда, содата и двата вида брашно и се омесва меко лепкаво тесто.

Първоначално тестото е твърде лепкаво, оставете го да си отпочине около 10 минути, намажете ръцете си с олио и оформете меденките с форма и големина по желание.

Поставете ги върху хартия за печене.

Изпечете на предварително загрята фурна на 180 градуса. Около 15 минути са достатъчни.

Преди да ги махнете от хартията за печене, изчакайте да поизстинат съвсем леко.

В противен случай рискуваме меденките от лимец да се счупят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: