Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата и захарта, добавяме олио, меда, канелата и ванилия. Содата се гаси в отделна чаша с оцет и ги добавяме към горната смес.
Добавяме постепенно брашното и омесваме да се получи леко лепкаво тесто. Не слагайте повече от 500 г брашно, защото ще станат твърди меденки.
Измиваме си ръцете, след това ги намазваме с олио. Започваме да оформяме топчета или разточваме тестото и го изряваме с формички. Нареждаме в тава с хартия за печене като имат разстояние между тях, защото ще се надуят.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути.
Изчакваме 10 минути да изстинат и украсяваме меденките по наше желание.
Меките меденки са готови.